Kun je zelf geen energie opwekken, bijvoorbeeld bij gebrek aan een geschikt dak, maar wil je wel actie ondernemen, investeer dan in een van onze deelnemende coöperaties. Die zitten nog niet overal in Nederland, maar geschikte daken zijn er genoeg. Is er bij jou in de buurt nog geen energiecoöperatie maar wel een geschikt dak, neem dan contact met ons op. Samen met de Stichting Energiek Nederland helpen wij jou op weg om er een mooi opwekproject van te maken.
Door samen met andere ondernemers stroom op te wekken, verdeel je de kosten en de opbrengsten. Dat levert een aantrekkelijk rendement op. Je betaalt geen energiebelasting en je doet iets terug voor de lokale bevolking. Want ook zei kunnen nu groene stroom afnemen en een bijdrage leveren aan de energietransitie.
Als lid van de coöperatie heb je medezeggenschap over het project. We doen het samen, ten slotte. Een deel van het zonnedak behoort jou toe en is verhandelbaar. Je kunt dat deel dus altijd doorverkopen als je dat zou willen. De deelname aan zo’n project wordt Postcoderoosregeling genoemd.
Waardecertificaten.
Je kunt ook investeren zonder op te wekken. Je koopt dan waardecertificaten waar je na een periode van ongeveer vijftien jaar een aantrekkelijk rendement aan overhoudt. Je bent dan geen lid van de coöperatie, maar je ondersteunt wel lokale opwekking. Dankzij jouw investering hebben ze de financiële ruimte om lokale energieprojecten op te zetten. Zo wordt de regio alsmaar groener.
Je krijgt zo’n certificaat zelfs cadeau als je klant bij ons wordt. Dan neem je groene energie af maar ondersteun je meteen de lokale opwekkers. En heb je zicht op een aantrekkelijk rendement in de toekomst. Nog een reden om opgewekt over te stappen.
Zelf opwekken.
Je kunt zelf energie opwekken door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Daarmee ben je actiever bezig dan wanneer je alleen afneemt. Een eenvoudige manier om op je energierekening te besparen. Stroom van je eigen dak is nu eenmaal goedkoper.
Denk je erover zonnepanelen te laten plaatsen, roep dan onze hulp in. Wij plaatsen ze niet, maar adviseren en begeleiden je totdat het laatste paneel op je dak is geschroefd.
We kijken eerst of je er een geschikt dak voor hebt. Vervolgens doen we de subsidieaanvraag voor je, begeleiden het offertetraject en beantwoorden al je technische vragen. Daarnaast regelen we de in- en verkoop van je stroom. Er wordt ons geregeld gevraagd wanneer het besparen dan begint. Nou, eigenlijk meteen. Zodra de monteur de DC-schakelaar heeft omgezet.