energie op maat

Energie op maat.

Overschot contract

Het overschot contract

Hiermee profiteer je van inkoop op de onbalans van de energieoverschot markt. Want in sommige gevallen valt de prijs voor energie op de beurs lager uit dan op de vaste lange termijnmarkt. Dat is het geval als er te veel wind- of zonne-energie is geproduceerd. Of als de prijs van gas zakt als gevolg van een warme winter.

Bij een energieoverschot contract loop je ook de kans dat er zich een tekort voordoet. Dat kan bijvoorbeeld als de economie te hard groeit en de vraag naar energie en gas stijgt. De overschotmarkt is altijd variabel.

Vast contract

Het vaste contract

Een vast contract is voor de lange termijn. Contracten lopen van één tot zes jaar. Tarieven worden vooraf vastgezet tegen een bepaalde periode. Na het vastzetten blijven deze tarieven gelden, ongeacht de werking van de energiemarkt. Een contract waarbij je geen risico’s loopt en altijd weet hoe je energierekening eruit gaat zien: precies hetzelfde als de maand ervoor.

Combi contract

Het combi-contract

Het combi-energiecontract bestaat uit een combinatie van energie tegen een vast tarief en energie tegen een variabel tarief. We gaan voor je op zoek naar de meest voordelige mix. Een en ander hangt samen met de grootte van je bedrijf en het type bedrijf. Wanneer in bepaalde periodes het verbruik hoger ligt, omdat je dan meer produceert, is het prettig als dat tegen een lagere energieprijs kan.